Mikel Hansen, Luka Cindrić, Sander Sagosen i Petar Nenadić (©Reuters, ©AFP, ©Shutterstock)
Mikel Hansen, Luka Cindrić, Sander Sagosen i Petar Nenadić (©Reuters, ©AFP, ©Shutterstock)

Skener rukometne Lige šampiona: Barsin tron ugrožavaju Kil, Vesprem, Kjelce, PSŽ i dansko čudo

Vreme čitanja: 12min | sre. 15.09.21. | 08:07

Utakmicama u Grupi A danas počinje najjače takmičenje na tlu Starog kontinenta. Mnogo kandidata za završni turnir u Kelnu. Nije bilo velikih transfera ovog leta, ekipe se uglavnom oslanjaju na stare snage. Momir Ilić vraća sjaj nekadašnjem vicešampionu Evrope

Fudbalska Liga šampiona počela je utorak, a danas je na red došla rukometna elita. Kreće najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu. Titulu brani Barselona koje je prošle godine u Kelnu lako u finalu slomila otpor hita sezone, danskog prvaka Olborga. Katalonci su stigli do jubilarne 10. titule najboljeg tima Evrope, a i novom izdanju Lige šampiona spadaju u najvećeg favorita za odbranu trona.

I ove godine Barsa će najveće rivale omati u Vespremu, Kilu, Pari Sen Žermenu i Vive Kjelceu, a ne treba otpisati ni Flenzburg, Olborg i Seged. Ekipe su podeljene u dve grupe sa po osam timova. Po dva najbolja tima iz obe grupe igraće direktno u četvrtfinalu Lige šampiona, dok će klubovi od trećeg do šestog mesta morati u prvu nokaut fazu za plasman među osam najboljih ekipa na kontinentu. Tradicionalno, Lankses arena u Kelnu biće domaćin završnog turnira najbolja četiri tima Evrope. Polufinalni mečevi su na programu 18. juna, dok je finale dan kasnije.

Izabrane vesti

PETORICA SRBA U BORBI ZA NAJVREDNIJI PEHAR

Proteklih godina bilo je mnogo više srpskih igrača u Ligi šampiona. Ove sezone samo petorica, četvorica na terenu i novi trener Vesprema Momir Ilić. U redovima bogatog mađarskog kluba su i dalje Petar Nenadić i Vladimir Cupara. Starosedelac u timu Segeda je Bogdan Radivojević, dok je novi igrač Vardara ovog leta postao Darko Đukić.

BARSELONA – PROMENA NA KLUPI, PALMARSON DIGAO SIDRO

Rukometaši Barselone pokorili Keln i stigli do 10. krune (©Reuters)Rukometaši Barselone pokorili Keln i stigli do 10. krune (©Reuters)

Najtrofejniji klub na svetu je i ove sezone favorit za trofeje u svim takmičenjima. Najveća promena je na klupi. Trofejni stručnjak Ćavi Paskval je preuzeo komandu rumunskog prvaka Dinama iz Bukurešta, a njegova zamena na kormilu Barse je Antonio Karlos Ortega kome će pomagati Šveđanin Tomas Svenson.

Četvrtak, 20.45: (4,40) Flenzburg (9,00) Barselona (1,30)

Barsa je zadržala okosnicu tima. Najveći hendikep je odlazak islandskog beka Arona Palmarsona koji je pojačao vicešampiona Evrope Olborg. Njegova zamena je levoruki Francuz Melvin Ričardson, sin nekada zvezde svetskog rukometa Džeksona Ričardsona. Desni bek, koji može da igra i na poziciji organizatora igre, stigao je iz Monpeljea sa kojim je 2018. godine osvojio titulu. Bogatu karijeru posle Olimpijskih igara u Tokiju je završio Raul Entrerios. Danski golman Kevin Meler je pojačao nemačkog vicešampiona Flenzburga.

Na golu je neprikosnoveni kapiten, MVP završnog tunira u Kelnu početkom juna, Gonzalo Perez de Vargas, a pomagaće mu pojačenje iz Kuenke, Argentinac Leonel Masijel. Imena Dike Mema, Luke Cindrića, Timotija N’Gesana, Aleksa Gomeza, Anhela Fernadeza, Blaža Janca i Ludovika Fabregasa garantuje novi napad na titulu.

DOŠLI: Trener: Antonio Karlos Ortega, Melvin Ričardson (Monpelje), Anhel Fernandez Perez (Vive Kjelce), Leonel Masijel (Kuenka)

OTIŠLI: Trener Ćavi Paskval (Dinamo Bukurešt), Kevin Meler (Flenzburg), Kasper Ulrih Mortensen (Hamburg), Aron Palmarson (Olborg), Raul Entrerios (kraj karijere), Jure Dolenec (Limož), Mamadu Diokou (Rajn Nekar Leven), Sedrik Soraindo (Dinamo Bukurešt)

VESPREM – MOMIR ILIĆ VODI MAĐARSKOG DŽINA, VERA U NENADIĆA, POVRATAK LAUGEA

Rasmus Lauge (©Reuters)Rasmus Lauge (©Reuters)

Vesprem godinama ima jedan od najvećih budžeta u evropskom rukometu, ali i dalje nema titule šampiona Starog kontinenta. Prošle sezone nije izboren ni plasman na F4 u Kelnu, izgubljena je titula u šampionatu Mađarske, pa je španski stručnjak David Davis smenjen. Na kormilo je stigao početnik u ovom poslu, ali neko ko je ostavio veliki trag u Vespremu – Momir Ilić. Posle završetka igračke karijere Aranđelovčanin je prošle godine pekao trenerski zanat u Akademiji Vesprema i odmah dobio veliku šansu, seo je na klupu mađarskog giganta. Ovog meseca je osvojio prvi trofej, SEHA ligu posle pobede u finalu protiv Zagreba.

Osim Arijana Sipoša, koji je stigao iz Tatabanje, nije bilo dolazaka. Klub je napustilo nekoliko važnih igrača kao što su Vuko Borozan, Rožerio Moraes i Danil Šiškarjev. Najveći dobitak Vesprema trebalo bi da bude povratak na teren posle teške povrede kolena danskog asa Rasmusa Laugea. Nekadašnji srednji bek Kila i Flenzburga dobio je i kapitensku traku. Imaće ulogu lidera. U klubu su ostali i srpski reprezentativci Petar Nenadić, prošle sezone najbolji strelac tima u Ligi šampiona, i golman Vladimir Cupara. Uz odličnog Egipćanina Omara Jahiju, Matea Lekaija, jednog od retkih domaćih igrača, očekuje se opet od Vesprema da se plasira na završni turnir Lige šampiona.

Četvrtak, 18.45: (2,30) Vesprem (8,00) PSŽ (1,85)

DOŠLI: Trener Momir Ilić, Adrijan Sipoš (Tatabanja)

OTIŠLI: Marton Šekeli (Pelister), Nikolaj Markusen (Holstebro), Vuko Borozan (Al Arabi, Katar), Ken Robin Tonesen (Seged), Danil Šiškarjev (Čehovski medvedi), Rožerio Moraes (Benfika)

PARI SEN ŽERMEN – POSLEDNJI PLES HANSENA I REMILIJA U GRADU SVETLOSTI

Nije zlato sve što sija. Veliki budžet, velika imena, ali trofej Lige šampiona nikako da stigne u Pariz. Španski stručnjak Raul Gonzalez ove sezone će opet imati jak tim. Čini se da je ovo poslednja sezona kada je moguće osvajanje Lige šampiona. Narednog leta sprema se smena generacija. Klub napuštaju nosioci igre Mikel Hansen, Nedim Remili i golman Vensan Žerar, a pitanje je da li će Nikola Karabatić nastaviti da igra ili će završiti bogatu karijeru.

Danski bombarder Mikel Hansen se sprema za povratak u otadžbinu. Ne igra fantastični šuter, najboljih svih vremena, tako dobro u redovima Parižana kao u repezentaciji Danske. Veliki hendikep za Pari Sen Žermen je odlazak u poljski Vive Kjelce najtalentovanijeg francuskog rukometaša, levog beka Dilana Naija. On je prošle sezone eksplodirao i bio izabran za najboljeg mladog igrača u Ligi šampiona.

Uz Hansena, Nikolu Karabatića, letonskog gorostasa na poziciji desnog beka, Dainisa Krištopansa, Vensana Žerara, Ferana Solea, Eloima Prandija, to je ekipa koja može u Keln, a na završnom turniru, kada se igra samo jedan meč, sve je moguće.

DOŠLI: Sadu Ntansi (Tuluz)

OTIŠLI: Dilan Nai (Vive Kjelce), Viran Moros (Fuhse Berlin)

KIL – JIHA SA SAGOSENOM I DUVNJAKOM ŽELI DA VRATI TROFEJ NA BALTIK

Domagoj Duvnjak (©Reuters)Domagoj Duvnjak (©Reuters)

U krugu najužih favorita za titulu spada i nemački šampion Kil. Nisu Zebre uspele da odbrane trofej Lige šampiona prošle sezone, a trener Filip Jiha sa starim snagama želi da vrati pehar najboljeg tima Evrope. Nije bilo ni dolazaka ni odlazaka u velikanu sa severa Nemačke.

Na papiru, Kil ima strašan tim sa Norvežanima Sanderom Sagosenom i Haraldom Reinkindom, Hrvatom, kapitenom Domagojom Duvnjakom, najboljim golmanom današnjice Niklasom Landinom Jakobsenom, Šveđaninom Niklsom Ekbergom i domaćin snagama – Patrikom Vinčekom, Hendrikom Pekelerom i Štefanom Vajnholdom… Na svakoj poziciji češki stručnjak ima sjajne igrače. Kil ne bi trebalo da ima problema da dođe do Kelna.

VIVE KJELCE – DUJŠEBAJEVI NAPADAJU KRUNU, NAI POJAČANJE IZ PARIZA

Aleks Dujšebajev (©Reuters)Aleks Dujšebajev (©Reuters)

Sledećeg leta u Vive Kjelece stižu Slovenac Staš Skube i francuski as Nedim Remili. Poslednjih godina četa Talanta Dujšebajeva nije u samom vrhu. Nekadašnji šampion Evrope i ove sezone ima odličan sastav, kadar da se umeša u borbu za krunu. Veliko pojačanje je stiglo iz Pariza – talentovani Francuz Dilan Nai ojačaće odličnu bekovsku liniju poljskog šampiona. Na golu je i dalje neprikosnoven Nemac Andreas Volf, a prva zvezda tima je levoruki bombarder Aleks Dujšebajev, sin legedarnog Talanta, trenera Kjelcea.

Treći Dujšebajev, Danijel, povređen je i neće ga biti na startu sezone. Uz Beloruse Arcema Karaleka i Uladislaua Kuleša, Hrvata Igora Karačića i jednog od retkih Poljaka, Arkadijuša Morita, Vive Kjelce je u najužem krugu favorita za titulu. Poljski šampion ima vruć teren, veliku podršku s tribina, što je nedostajalo protekle sezone. To bi mogao da bude “vetar u leđa” za plavo-žute.

DOŠAO: Dilan Nai (Pari Sen Žermen)

OTIŠAO -

SEGED – BOMBAČ MOZAK TIMA, RADIVOJEVIĆ EZGEKUTOR

Mađarski šampion Seged prošle sezone je skinuo s trona Vesprem, ali je u Ligi šampiona imao dosta problema sa zaraženim u povređenim igračima. Iskusni španski stručnjak Huan Karlos Pastor ima na raspolganju jak tim koji je pojačan dolascima Norvežanina Tonesena, Portugalca Martinsa, Austrijanca Frimela i Španca Garsijandija. Jedan od najboljih strelaca tima proteklih sezona je srpsko desno krilo, nekadašnji rukometaš Partizana i Flenzburga, Bogdan Radivojević. Dirigent igre je Slovenac Dean Bombač, a tu su Borut Mačkovšek, Luka Stepančić, kapiten Bence Bahidi i iskusni golmani Roland Mikler i Mirko Alilović.

U stručnom štabu Pastora su Srbi, Marko Krivokapić i Nenad Damjanović, trener golmana.

DOŠLI: Kent Robin Tonesen (Vesprem), Sebastijan Frimel (Kadeten Šafhauzen), Migel Martins (Porto), Imanol Garsijandija (Eks), Aleksander Blonc (Elverum)

OTIŠLI: Jonas Kalman (Benfika), Martin Stranovski (kraj karijere), Dmiti Žitnikov (Orlen Visla Plok), Đoan Kaneljas (Kadeten Šafhauzen), Stanislav Kašparek (Meškov Brest), Marko Vujin (bez kluba)

OLBORG – DANCI PRAVE TIM ZA KROV STAROG KONTINENTA

Prošle sezone je Olborg bio hit u Ligi šampiona, dogurao je do finala, ali Barselona je bila prejaka u meču za krunu. Danski šampion ulazi ambiciozno i u novu sezonu. Narednog leta u klub stiže danski bombarder Mikel Hansen. Olborg je kandidat za Keln, ali će biti mnogo teže ponoviti prošlosezonski uspeh. Najveće pojačanje je dolazak Islanđanina Arona Palmarsona iz Barselone, a stigli su i iskusni igrači iz Bundeslige - Martin Larsen, Kristijan Bjornsen i Jesper Nilsen. U timu su isključivo igrači iz Skandinavije.

20.45: (3,60) Zagreb (8,50) Olborg (1,40)

DOŠLI: Aron Palmarson (Olborg), Martin Larsen (Lajpcig), Kristijan Bjornsen (Veclar), Jesper Nilsen (Rajn Nekar Leven)

OTIŠLI: Mads Kristijansen (Fredercija), Mark Strandgard (kraj karijere), Magnus Saugstrup (Magdeburg), Mikel Lang Rasmusen (Skjern)

FLENZBURG – SKANDINAVSKA KOLONIJA NA SEVERU NEMAČKE

Nemački vicešampion se tradicionalno oslanja na igrače iz Skandinavije. I ovog leta su stigla četvorica u Flenzburg, a najzvučnije pojačanje je danski golman Kevin Meler koji je stigao iz Barselone. On će deliti minute sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine Benjaminom Burićem.

Flenzburg svake godine preti iz prikrajka. Nije u krugu favorita za plasman na završni turnir u Kelnu, ali imena Jima Godfridsona, Hampusa Vanea, Lasea Svana Hansena, Madsa Mensaha Larsena i Magnusa Abelvika Reda ulivaju strahopoštovanje.

DOŠLI: Kevin Meler (Barselona), Emil Jakobsen (Gudme), Aron Mensing (Holstebro), Anton Lindskog (Veclar)

OTIŠLI: Tobjorn Bergerud (Gudme), Magnus Jondal (kraj karijere), Aleksander Peterson (Melsungen)

ZAGREB – VETERANI SE VRATILI, KOŠMARNIH 0-14 IZ PROŠLE SEZONE ZA ZABORAV

Ivan Čupić (©Reuters)Ivan Čupić (©Reuters)

Protekle sezone je Zagreb imao košmarni učinak u Ligi šampiona - 0-14. Nekadašnji šampion Evrope ovog leta je vratio veterane u svoje redove - Ivana Čupića, Željka Musu i Jakova Gojuna. Namučili su ovog meseca Zagrepčani Vesprem u finalu SEHA lige.

Ne treba očekivati čuda od izabranika trenera Ivice Obrvana. Vardar, Elverum i Meškov Brest su ekipe s kojima bi Zagreb mogao da se bori za ulazak u nokaut fazu Lige šampiona. Ove sezone u timu nema srpskih internacionalaca Todora Jandrića i Nemanje Obradovića.

DOŠLI: Ivan Čupić (Vardar), Željko Musa (Magdeburg), Jakov Gojun (Fuhse Berlin), Filip Ivić (Celje), Sandro Obranović (Meškov Brest), Dino Slavić (Ademar Leon)

VARDAR – NOVI MANDAT VESELINA VUJOVIĆA U SKOPLJU

Dvostruki šampion Evrope nekada je bio strah i trepet kada je na čelu bio ruski biznismen Sergej Samsonenko. Uspeo je skopski gigant da se konsoliduje posle odlaska glavnog sponzora. Komandu je preuzeo predsednik kluba Mihajlo Mihajlovski. Novi mandat na klupi skopskog tima dobio je Veselin Vujović. Ekipa je dobila nekoliko pojačanje. Pre nekoliko dana su francuska braća Olivije i Kevin Njokas stigla u Vardar iz komšijskog Metalurga. Samo što je stigao u redove crveno-crnih, najzvučnije pojačanje, Španac Eduardo Gurbindo je digao sidro i preselio se u Dinamo iz Bukurešta.

Ovog leta u Skoplje je došao i srpsko desno krilo Darko Đukić, prošle sezone igrač lisabonskog Sportinga. Nema više u timu Ivana Čupića koji se vratio u Zagreb, ali tu su i dalje starosedeoci, osvajači dve krune šampiona Evrope, Rus Timur Dibirov i kapiten Stojanče Stoilov. Na golu je ostao vremešni Borko Ristovski. Plasman u nokaut fazu bio bi veliki uspeh za Vardar.

DOŠLI: Olivije i Kevin Njokas (Metalurg Skoplje), Darko Đukić (Sporting Lisabon), Jan Suvara (Gornjik Zabrže), Žeremi Toto, Martin Tomovski (Ludvigshafen)

OTIŠLI: Ivan Čupić (Zagreb), Eduardo Gurbindo (Dinamo Bukurešt), Kristijan Disinger (Dinamo Bukurešt)

MONPELJE – KAKO BEZ MELVINA RIČARDSONA?

Vicešampion Franuske je dva puta bio najbolji u Evropi. Poslednji put pre tri godine kada je senzacionalno stigao do titule u Kelnu. Na kormilu tima je i dalje iskusni Patrik Kanaje. Ne može Monpelje poslednjih godina da parira superbogatom Pari Sen Žermenu, ali je u franuskom šampionatu bio ispred Nanta i izborio novo učešće u evropskoj eliti. Perjanice tima su reprezentativci Francuske, olimpijskog šampiona iz Tokija, Ugo Deska i kapiten Valentin Port. Tu je i iskusni Argentinac Dijego Simonet, MVP u Kelnu 2018. godine kada je Monpelje osvojio krunu. Plasman u nokaut fazu je izgledan, sve preko toga bio bi uspeh za tim s juga Francuske.

18.45: (2,95) Monpelje (8,50) Seged (1,55)

DOŠLI: Veron Načinović (Celje), Olafur Gudmundson (Kristijanštad), Karl Valinijus (Lugi), Marko Panić (Meškov Brest),

OTIŠLI: Melvin Ričardson (Barselona), Jonas Truhanovičijus (Motor Zaporožje)

PORTO – PORTUGALIJA U MALOM

Uporedo sa renesansom portugalskom rukometa krenula je i uzlazna putanja Porta, šampiona ove zemlje i redovnog učesnika Lige šampiona. Portugalci su ove godine igrali prvi put na Olimpijskim igrama, a gro repezentacije iz Tokija brani boje Zmajeva. U timu je i nekoliko internacionalaca. Na golu je makedonski reprezentativac Nikola Mitrevski. Njemu se ove sezone pridružio Danac Sebastijan Fransen iz Holstebroa. Početkom godine Porto je zadesila tragedija. Preminuo je golman, reprezentatiavac Alfredo Kvintana koji je na treningu doživeo srčani udar.

Zmajevi će biti tvrd orah favoritima. Plasman u prvih šest u grupi je ostvariv, a sve preko toga bila bi premija za najbolji tim Portugalije.

DOŠLI: Sebastijan Frandsen (Holstebro), Pedro Kruz (Agvas Santas), Pedro Valdes (Sporting Lisabon), Diogo Oliveira (Arau), Anhel Ernandez (Al Duhail)

OTIŠLI: Marton Sekeli (Vesprem, kraj pozajmice), Joan Balaksez (Ademar Leon), Andre Gomes (Melsungen), Migel Martins (Seged), Martim Kosta (Sporting Lisabon), Manuel Spet (Hamburg)

DINAMO BUKUREŠT – AMBICIOZNI RUMUNSKI PROJEKAT SA ĆAVIJEM PASKVALOM

Ćavi Paskval (©Reuters)Ćavi Paskval (©Reuters)

Rumunski šampion ove sezone je doveo za trenera trofejnog Španca Ćavija Paskvala koji je pre tri meseca sa Barselonom bio šampion Evrope. U prestonicu naših istočnih suseda se preselio i dugogodišnji pivotmen Barse, Francuz Sedrik Soraindo. Pojačanje za Dinamo su i nekadašnji bek Vardara, Nemac Kristijan Disinger, dok je u klub stigao i Eduardo Gurbindo koji se kratko zadržao u Vardaru.

DOŠLI: Trener Ćavi Paskval (Barselona), Eduardo Gurbindo (Vardar), Kristijan Disinger (Vardar), Sedrik Soraindo (Barselona), Kalifa Gedbane (Ademar Leon), Kamel Aluini (Al Nasr)

ELVERUM – AUTSAJDER OSTAO BEZ ABALOA

Norveški Elverum jedan je od najslabijih timova u Ligi šampiona. U Elverumu je karijeru završio čuveni Francuz Lik Abalo. Desno krilo se oprostilo od rukometa sa zlatom sa Galskim petlovima na Olimpijskim igrama u Tokiju. Jedan od najboljih igrača Aleksander Blonc je pojačao Seged, tako da bi svaka pobeda bila uspeh za norveškog prvaka.

18.45: (1,75) Elverum (8,00) Vardar (2,45)

DOŠLI: Trener Mats Olson, Torsten Fris (Istr), Sindre Heldal (Narbo), Simen Holand Petersen (Ivri), Josip Vidović (Arendal), Stig Tore Nilsen (Gudme), Kasper Lin (Halden), Erik Johansen (Eskilstuna).

OTIŠLI: Lik Abalo (kraj karijere), Aleksander Blonc (Seged), Vilijams Nillsen Nigard (kraj karijere), Josef Pujol (Dankerk), Edvin Aspenbek (Hamarbi), Soren Tau Sorensen (Skive)

MEŠKOV BREST – DOMAĆI TEREN ADUT BELORUSA

Meškov iz Bresta je poslednjih godina redovan učesnik Lige šampiona. Nije bilo mnogo promena u timu između dve sezone. Hrvatski golman Ivan Pešić i Slovenac Staš Skube su dogovorili transfere u Nant, odnosno Vive Kjelce, ali tek od narednog leta kada im ističu ugovori sa šampionom Belorusije. Prošle sezone je sa 93 golova desno krilo Mikita Vailupau bio drugi strelac Lige šampiona, sa samo dva gola manje od Valera Rivere, Španca iz Nanta.

18.45: (5,20) Meškov Brest (11,0) Kil (1,22)

Domaći teren je adut Meškova. Plasman u narednu fazu Lige šampiona ne bi trebalo da bude problem, a sve preko toga bilo bi veliko iznenađenje.

DOŠAO: Stanislav Kašparek (Seged)

OTIŠLI: Marko Panić (Monpelje), Simon Razgor (Maribor), Sandro Obranović (Zagreb)

MOTOR ZAPOROŽJE – LITVANAC TRUHANOVIČIJUS VELIKO POJAČANJE

Ukrajinski šampion je prethodnih godina umeo da zablista. Ne bi bilo iznenađenje ako se plasira u narednu fazu Lige šampiona. Ovog leta iz Monpelja je stiglo veliko pojačanje, levi bek Jonas Tuhanovičijus koji je pet godina igrao za ovaj francuki tim. Gro reprezentacije Ukrajine igra u timu iz Zaporožja. Prva zvezda prethodnih godina bio je Belorus, srednji bek Baris Pukhoski.

DOŠLI: Jonas Truhanovičijus (Monpelje), Oleksander Tite (Glogov), Luka Šebetić (Trembli), Denis Vasiljev (Šartr)

OTIŠLI: Andrej Klimavec (Čehovski medvedi), Taras Minotski (Azoti), Miloš Orbović (Krijens Lucern), Maksim Babičev (kraj karijere), Pavlo Gurkovski (kraj karijere)

LIGA ŠAMPIONA – 1. KOLO

Sreda

GRUPA A

18.45: (1,75) Elverum (8,00) Vardar (2,45)

18.45: (5,20) Meškov Brest (11,0) Kil (1,22)

18.45: (2,95) Monpelje (8,50) Seged (1,55)

20.45: (3,60) Zagreb (8,50) Olborg (1,40)

Četvrtak

GRUPA B

18.45: (6,25) Dinamo Bukurešt (12,0) Vivke Kjelce (1,17)

18.45: (2,30) Vesprem (8,00) PSŽ (1,85)

18.45: (1,80) Motor Zaporožje (8,00) Porto (2,35)

20.45: (4,40) Flenzburg (9,00) Barselona (1,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

rukometEHFEHF Liga šampionaRK KilVespremPetar NenadićRK BarselonaRK PSŽMikel HansenNikola Karabatić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara